Gå till innehåll

Om Mig

Jag som har denna kennel heter Anne Hübinette och därav namnet Hübinettans. Jag bor strax utanför Västerås, i en by som heter Lospånga by, med min familj. Jag har fyra barn och alla har flyttat hemifrån. Jag är gift med Mårten och vi har ett antal hundar tillsammans.

Mitt hundintresse har alltid funnits och min första egna hund var en schäfer vid namn Buster. Efter honom har det passerat många hundar i mitt liv. Anledningen till att jag började med wheaten är så att säga en slump.

Min dotter kom hem från Spanien och hade med sig en dobbermanhane vid namn Rocky. Rocky bodde hos oss en längre tid när min dotter studerade. När han flyttade blev det så tyst utan tassar i huset så jag började fundera på egen hund igen. Jag fick höra talas om en ras som hette Irish softcoated wheatenterrier och började undersöka möjligheten att ta över en vuxen hund, eftersom en valp inte passade just då. Jag kom då i kontakt med Lars Croon och han hade en äldre hane som behövde komma till ett hem och få det lugnt sina sista år. Och på den vägen är det. Rex, eller Ballysax Bruno som han hette i stamtavlan, kom till oss och vi fick förmånen att ha denna underbara hund i fem år innan han fick fara till hundhimlen.

Rex är anledningen till att jag har denna kennel och det är med honom som förebild jag vill föda upp mina hundar. Rex linjer finns i flera av min hundar.

Mina mål är att föda upp rastypiska hundar med bra mentalitet. Det ska vara friska, glada familjehundar men även en terrier i botten. Eftersom jag själv gärna håller på och tränar mina hundar i lydnad, lite agility samt att vara på utställning vill jag också visa på att en wheatenterrier är en mycket allsidig hund man kan göra mycket trevligt med.

Våra valpar levereras tidigast vid 8 veckors ålder i enlighet med SKK:s avtal. De är då avmaskade, veterinärbesiktade, id-märkta, registrerade i SKK samt vaccinerade mot parvo. När du köper valp från oss medföljer valpfoder, det vill säga det foder vi ger valparna, samt lite information om den första tiden.
Vi vill gärna ha kontakt med dig som valpköpare även efter valpköpet och kommer att ordna valpträffar för den som är intresserad. Vill du jobba med din hund eller ställa ut den blir vi väldigt glada och kommer att stötta dig så mycket du själv vill.

Välkommen att höra av dig till oss om du är intresserad av en wheaten. Vi svara gärna på dina frågor och vill du besöka oss går det bra.